Компанія Perutnina Ptuj від МХП увійшла до ТОП-10 найбільших бізнес-груп Словенії

Компанія Perutnina Ptuj від МХП увійшла до ТОП-10 найбільших бізнес-груп Словенії

PR
Укрінформ
Один з найбільших виробників курятини в Південно-Східній Європі - компанія Perutnina Ptuj, яка входить до групи МХП,  стала шостою серед 101 найбільших бізнес-груп у Словенії за версією ділового видання Словенії Finance.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі МХП.

Як зазначається у повідомленні, рейтинг був складений на основі консолідованої звітності компаній Словенії у 2020 році. Він враховує дані рейтингового агентства Dun&Bradstreet.  Perutnina Ptuj увійшла в десятку найбільших компаній завдяки 3% зростання продажів і 16,3% рентабельності за показником EBIT.

Perutnina Ptuj - провідний виробник курятини і м'ясопереробки на Балканах, має виробничі активи в чотирьох балканських країнах: Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговині. Володіє дистриб'юторськими компаніями в Австрії, Македонії та Румунії і поставляє продукцію в 15 країн Європи. Perutnina Ptuj є вертикально інтегрованою компанією на всіх етапах виробництва курятини - від виробництва кормів, інкубаційних яєць, розведення, забою до виробництва ковбасних виробів і подальшої переробки курятини. Компанія має 110-літньою історією та відданих прихильників, а продукцію щодня споживає понад 2 млн людей. Торговельні марки: Perutnina Ptuj, POLI, Jata, Topiko, Pullus, Agronatur.

МХП — вертикально інтегрований холдинг, лідер української аграрної індустрії з акціонерним капіталом і зарубіжними виробничими активами на Балканах. Холдинг здійснює основну діяльність у галузях птахівництва, м'ясопереробки й тваринництва. Інноваційність та динамічне зростання дозволили МХП за десятиліття збільшити сукупні потужності з виробництва м'яса курки утричі до понад 700 тис. тонн за підсумками 2020 року, також потужності компанії з виробництва курятини європейського операційного сегмента (РР) склали більше ніж 100 тис. тонн м’яса птиці. ГДР (Глобальні Депозитарні Розписки) МХП котируються під тикером MHPC. Серед партнерів холдингу з реалізації великих інвестиційних проєктів — Міжнародна фінансова корпорація (IFC) групи Світового Банку, Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції та розвитку та інші провідні інституційні інвестори.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-