АМКУ дозволив MasterCard та Visa знизити міжбанківську комісію

АМКУ дозволив MasterCard та Visa знизити міжбанківську комісію

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компаніями MasterCard та Visa знизити міжбанківську комісію (інтерчейндж).

 Як передає Укрінформ, про це повідомила голова АМКУ Ольга Піщанська у Фейсбуці.

"Щойно на засіданні комітету прийняли рішення про надання дозволу на узгоджені дії у вигляді зменшення міжбанківської комісії (інтерчейндж) компаніями MasterCard та Visa", - написала Піщанська.

Вона додала, що це сприятиме зростанню безготівкових платежів та зменшенню витрат споживачів послуг еквайрингу. Піщанська зазначила, що подробиці рішення пізніше будуть опубліковані на сайті АМКУ.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2021 року Національний банк України та міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard підписали меморандум, який мав сприяти посиленню конкуренції на платіжному ринку України та зниженню ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій (інтерчейндж).

Після отримання дозволу АМКУ Visa та Mastercard розпочнуть поступове зниження граничних розмірів ставок комісії інтерчейндж, зокрема комісії мають становити: з 1 липня 2022 року не більше 1,0% та з 1 липня 2023 року – не більше 0,9%.

Інтерчейндж – комісійна винагорода за кожну операцію з використанням платіжної картки, здійснену прямо або опосередковано (через третю особу) між банком-еквайром та банком – емітентом такої картки. Інтерчейндж є складовою комісії за послуги еквайрингу. Комісія за послуги еквайрингу сплачується банку-еквайру за кожну операцію, здійснену на його обладнанні при оплаті товарів і послуг за допомогою платіжних карток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-