Ситуація в енергетиці в Україні краща, ніж у багатьох інших країн – Президент

Ситуація в енергетиці в Україні краща, ніж у багатьох інших країн – Президент

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що в Україні ситуація в енергетиці не трагічна, і навіть краща у порівнянні з багатьма країнами світу, та запевнив, що тарифи на тепло для населення не зростуть до кінця опалювального сезону.

Про це він зазначив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"У сучасному світі війна вийшла за рамки звичного поняття, вона ведеться багатьма різними способами і видами зброї. Одна із них - енергетична. Сьогодні ми бачимо, як вона без пострілів, без вибухів може ставати зброєю масового знищення. Важливо: енергетична криза не в Україні, енергетична криза сьогодні у світі. Безумовно, це впливає і на нашу ситуацію, але вона точно не така трагічна, як змальовують її істеричні медіа, і точно краща у порівнянні з багатьма іншими країнами", - заявив Зеленський.

Він зауважив, що ціна на газ у Європі вперше перетнула позначку в тисячу доларів, а згодом зросла майже до двох тисяч доларів.

Водночас Президент підкреслив, що в той самий час в Україні ціна на газ складає 290 доларів.

Читайте також: Президент назвав окуповані Крим і частину Донбасу екобомбами в центрі Європи

"Попри рекордний ріст цін, дефіцит і світову енергетичну кризу тарифи в Україні не зросли, ціна на тепло для громадян лишилися на рівні 2020 року, не у 20 разів більша, а так, як рівно рік тому, і ці ціни не зміняться до кінця опалювального сезону", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-