Бджолярам нарахували 240 мільйонів гривень бюджетної дотації

Бджолярам нарахували 240 мільйонів гривень бюджетної дотації

Укрінформ
Заплановані 240 млн грн спеціальної дотації за наявні бджолосім’ї розподілили між пасічниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

"До 1 жовтня виконавчі органи сільських, селищних, міських рад здійснювали прийом документів від фізичних та юридичних осіб для нарахування дотації за наявні бджолосім’ї. Як результат, таку дотацію в обсязі 240 млн гривень буде спрямовано 39 754 отримувачам: 39 599 фізичним особам за наявні 2 176,9 тис. бджолосімей та 155 суб’єктам господарювання за 18,6 тис. бджолосімей", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Основну загрозу бджільництву в Україні несуть зміни клімату - експерт

Асигнування вже спрямовано розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня. Тож, як запевнили у міністерстві, пасічники отримають кошти "найближчим часом".

Як повідомлялось, спеціальна дотація за наявні бджолосім'ї надається згідно з постановою Кабінету Міністрів №107 від 7 лютого 2018 року.

У 2021 році на програму підтримки тваринництва уряд передбачив 1,15 млрд грн. Зокрема, за напрямом "Спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім’ї" передбачене фінансування обсягом 240 млн грн.

Перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький наприкінці вересня заявляв, що дію програми держпідтримки бджолярства подовжено на 2022 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-