В Україні на 9% подорожчають залізничні вантажоперевезення

В Україні на 9% подорожчають залізничні вантажоперевезення

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" з 1 січня 2022 року підвищить тарифи на перевезення групи вантажів 1-го тарифного класу на 9%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство інфраструктури у Фейсбуці.

Додаткове підвищення тарифів передбачається наказом Мінінфраструктури №586 «Про внесення зміни до Коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги» від 29 жовтня 2021 року.

Зазначається, що підвищення тарифів дозволить: скоротити диспропорцію між рівнями тарифних класів вантажів; удосконалити тарифну політику на залізничному транспорті; одержати Укрзалізниці додаткові доходи у 2022 році у сумі 2,31 млрд грн (за прогнозними розрахунками); збільшити на 117,2 млн грн податкові надходження до держбюджету у 2022 році.

Крім цього, Укрзалізниця зможе відремонтувати основні засоби, що використовуються в реалізації послуг з вантажних перевезень, та інфраструктури, а також направити кошти на освоєння капітальних інвестицій для забезпечення безпеки руху поїздів. Планується, що компанія у 2022 році проведе реконструкцію 150 км колії, відремонтує електричні мережі, здійснить технічне переоснащення та ремонт штучних споруд господарства колії, тягових підстанцій на суму 425,8 млн грн, а також модернізує тяговий рухомий склад на суму 400 млн грн.

У 2021 році зміна рівня тарифів має принести Укрзалізниці додаткові 2 млрд грн. Ще 10 млрд грн прогнозовано компанія отримає у 2022 році. Враховуючи додаткове підвищення, загальний прогнозований дохід наступного року становитиме 12,3 млрд грн.

Читайте також: Укрзалізниця систематично не виконує заявки вугледобувних підприємств - Міненерго

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня 2021 року набув чинності наказ Міністерства інфраструктури про зміни тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом у два етапи. Відповідно до наказу тариф для вантажів позакласної групи зріс на 25,9%. Крім того, на 8% зріс рівень тарифів на перевезення вантажів 1-го та 2-го тарифних класів. Також зріс майже на 51,8% тариф на порожній пробіг вагонів з-під вантажів 1-го тарифного класу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-