Перепон у зміні побутовими споживачами постачальника електроенергії немає - НКРЕКП

Перепон у зміні побутовими споживачами постачальника електроенергії немає - НКРЕКП

Укрінформ
Побутовий споживач може змінити постачальника електроенергії, визначивши оптимальну ціну серед запропонованих електропостачальниками.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в роз'ясненні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"Побутовий споживач згідно з чинним законодавством має право обирати будь-якого постачальника електричної енергії, який здійснює ліцензовану діяльність на території оператора системи розподілу, до мереж якого приєднані електроустановки цього споживача", - повідомили в комісії.

Зазначається, що єдиною причиною необрання побутовими споживачами іншого енергопостачальника, окрім позичальника універсальних послуг (ПУП), є ціна. Електроенергію для населення за фіксованими цінами продає саме ПУП.

Для переходу до іншого постачальника споживач має обрати компанію та умови комерційної пропозиції, яка найкраще підходить саме йому. Потім необхідно надати новому електропостачальнику заяву-приєднання до договору про постачання електричної енергії, необхідну інформацію щодо об’єкта електроживлення та необхідні персональні дані споживача або уповноваженої ним особи.

Читайте також: Енергоатом допускає створення резерву електроенергії за рахунок імпорту з Білорусі

Після підтвердження процедури початку зміни енергопостачальника потрібно отримати від попереднього постачальника рахунок за електричну енергію, за участю оператора системи розподілу зняти фактичні покази лічильника та здійснити повний розрахунок за спожиту електричну енергію з попереднім електропостачальником.

Як повідомлялося, з 1 жовтня для домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год. на місяць, ціна електроенергії знижена до 1,44 грн за кіловат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-