На Запорізькій АЕС завершилася планова інспекція МАГАТЕ

На Запорізькій АЕС завершилася планова інспекція МАГАТЕ

Укрінформ
Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) провели планову інспекцію енергоблоків №2 та №4, а також сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на Запорізькій АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі НАЕК «Енергоатом».

Зазначається, що перевірка проводилася з 21 жовтня по 8 листопада 2021 року в межах міжнародної угоди відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї між Україною та МАГАТЕ.

Під час перевірки фахівці провели технічне обслуговування відеокамер і блоків управління на енергоблоці №2, а також перевірили фактично наявну кількість ядерних матеріалів, зокрема, в басейні витримки після відправлення їх до сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП) на енергоблоці №4.

Також встановили і провели технічне обслуговування та відключення відеокамер, технічне обслуговування блоків керування, перевірку облікових, експлуатаційних та звітних документів щодо ядерних матеріалів і перевірку інформації про конструкцію установки.

Читайте також: МАГАТЕ завершило інспекцію на Запорізькій АЕС

Крім того, інспектори МАГАТЕ перевірили у сухому сховищі відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП) зняття/встановлення печаток на вентильованих контейнерах зберігання, інформацію про конструкцію установки, а також облікові, експлуатаційні та звітні документи щодо ядерних матеріалів.

Як повідомляв Укрінформ, представники Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) вшосте за 2021 рік провели планову інспекцію на Хмельницькій АЕС та не виявили жодних порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-