Фахівці Westinghouse обстежать третій енергоблок Хмельницької АЕС

Фахівці Westinghouse обстежать третій енергоблок Хмельницької АЕС

Укрінформ
На майданчик Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС) прибули інженери американської компанії Westinghouse, які обстежать 3 енергоблок АЕС для визначення можливостей його подальшої добудови.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

"7 листопада 2021 року 12 висококваліфікованих інженерів американської компанії Westinghouse під керівництвом першого віцепрезидента з комерційної діяльності Westinghouse Еліаса Гедеона та віцепрезидента компанії з будівництва нових АЕС Джоела Ікера прибули на майданчик Хмельницької АЕС. Метою візиту є детальне обстеження третього енергоблока станції для визначення можливостей та заходів щодо його подальшої добудови", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фахівці Westinghouse визначать прогалини проєкту та запропонують шляхи його успішної реалізації. Уже 8 листопада керівник Енергоатома Петро Котін і перший віцепрезидент Westinghouse Еліас Гедеон оглянули стан обладнання на «відкритому дворі – майданчику» ХАЕС, який передбачається для будівництва енергоблока АР 1000, ставок-охолоджувач та недобудований енергоблок №3 ХАЕС.

Крім того, була проведена нарада, під час якої сторони розглянули попередні висновки та оцінки готовності майданчика, відзначили величезне значення та потенціал нового будівництва. Сторони також обговорили попередню оцінку майданчика щодо розташування двох нових енергоблоків.

Згідно з повідомленням, Westinghouse наразі працює із фінансовими інституціями стосовно фінансування проєкту. Зокрема, йдуть переговори з американським U.S. EXIM Bank.

Читайте також: Меморандум із Westinghouse передбачає будівництво нових блоків на діючих АЕС - Галущенко

Як повідомлялося, 31 серпня ДП НАЕК "Енергоатом” та американська компанія Westinghouse підписали меморандум про будівництво енергоблока Хмельницької АЕС як пілотного проєкту, а у подальшому - ще чотирьох блоків загальною вартістю до 30 млрд доларів США.

Енергоблок №3 ХАЕС почали будувати у вересні 1985 року, №4 – у червні 1986-го. Обидва блоки запроєктовані на потужність 1000 МВт, з реакторною установкою ВВЕР-1000/В-320. Попри будівельну готовність 3-го блока на 75% (змонтовано близько 85 одиниць устаткування) та 4-го – на 28%, у 1990 році через "постчорнобильський" мораторій на будівництво нових АЕС проєкт призупинили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-