Меморандум із Westinghouse передбачає будівництво нових блоків на діючих АЕС - Галущенко

Меморандум із Westinghouse передбачає будівництво нових блоків на діючих АЕС - Галущенко

Укрінформ
Меморандум між НАЕК "Енергоатом" та американською компанією Westinghouse передбачає добудову енергоблоків на вже існуючих атомних електростанціях.

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У підписаному меморандумі мова йде про побудову блоку на Хмельницькій АЕС як пілотного проєкту, і потім про побудову ще 4 блоків на існуючих станціях", - сказав Галущенко.

За його словами, планується добудувати два блоки на Запорізькій АЕС та по одному блоку на Рівненській та Южно-Українській АЕС.

Міністр також повідомив, що фінансовий резерв для зняття з експлуатації ядерних установок наповнений приблизно на 5 млрд гривень. Він зауважив, що питання виведення в експлуатації перших блоків атомних станцій (два блоки РАЕС) вивчатиметься ближче до 2030 року.

Читайте также: Работа с Westinghouse поможет Украине стать энергонезависимой - советник Зеленского

Як повідомлялося, 31 серпня ДП НАЕК "Енергоатом” та американська компанія Westinghouse підписали меморандум про будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС як пілотного проєкту, а у подальшому - ще чотирьох блоків загальною вартістю до 30 млрд доларів США.

У червні цього року Енергоатом та Westinghouse підписали контракт на розробку і надання ліцензійної документації на паливні збірки ВВР-440 для енергоблока №2 Рівненської атомної електростанції.

У вересні 2020 року Енергоатом та Westinghouse підписали новий контракт на постачання в Україну палива для реакторів типу ВВЕР-440.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-