Укрзалізниця до 2024 року електрифікує 500 кілометрів колій

Укрзалізниця до 2024 року електрифікує 500 кілометрів колій

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" до 2024 року електрифікує 500 км залізничних колій.

Про це сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час форуму «Велике будівництво: нова залізниця», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У найкращі роки Укрзалізниця електрифікувала по 100 км на рік. Ми плануємо щонайменше 500 км залізничих колій електрифікувати до 2024 року, тобто за два роки", - розповів міністр.

Він додав, що у 2022 році пріоритетними маршрутами для електрифікації стануть: Долинська - Миколаїв - Колосівка, Ворожба - Суми та Житомир - Новоград-Волинський. У 2021 році УЗ електрифікує 50 км колій на ділянках: Черкаси - Т.Шевченка, Київ - Васильків (на етапі завершення), Чорноморська - Берегова (вже завершено) та Ковель - Ізов - Держкордон.

Читайте також: Антикризовий штаб напрацював пропозиції з оновлення рухомого складу Укрзалізниці

За словами Кубракова, планується, що завдяки масштабній електрифікації Укрзалізниця за два роки зможе запустити швидкісне пасажирське сполучення між всіми обласними центрами України.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році у державному бюджеті України передбачено понад 4 млрд гривень на закупівлю пасажирських вагонів та електрифікацію колій на ділянках Черкаси - Т.Шевченка, Київ - Васильків та Житомир - Новоград-Волинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-