Сенатори США ініціювали нові санкції проти оператора Nord Stream 2

Сенатори США ініціювали нові санкції проти оператора Nord Stream 2

Укрінформ
У США шість сенаторів запропонували внести поправки до оборонного бюджету країни на 2022 фінансовий рік, що передбачають санкції щодо компанії-оператора проєкту Nord Stream 2 AG.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Комітету із закордонних справ Сенату США.

Внесення поправки ініціювали сенатори від Республіканської партії Джим Ріш, Роб Портман, Джон Баррасо, Рон Джонсон, Том Коттон та Тед Круз.

"У той час, коли Росія обмежує постачання енергоресурсів до Європи, адміністрація Байдена повинна дотримуватися закону і накласти санкції на "Північний потік-2". Ми знаємо, що захист цієї російської пастки - не на користь нашій національній безпеці. Наша поправка відновить двопартійні санкції щодо геополітичної зброї Путіна", - наголосив сенатор Барассо.

За словами Портмана, рішення адміністрації Байдена відмовитися від обмежень, санкціонованих Конгресом, "додало сміливості президенту Путіну і завдало шкоди нашому союзнику Україні".

Читайте також: Nord Stream 2 не хоче виконувати газову директиву ЄС - у Німеччині подали нову скаргу до суду

"У той час, як російські війська знову прямують до українсько-російського кордону, виконання цих санкцій має вирішальне значення для підтримки європейської незалежності та енергетичної безпеки", - додав Портман.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США впродовж нинішнього року неодноразово вводила санкції проти російських компаній та суден, а також фізичних осіб, причетних до будівництва газопроводу Nord Stream 2. При цьому Держдепартамент заявив, що компанія-оператор проєкту Nord Stream 2 AG та її гендиректор Маттіас Варніг підпадають під винятки із санкцій відповідно до інтересів національної безпеки США.

Читайте також: Рішення щодо надійності Nord Stream 2 не повинні ухвалюватися похапцем – Кулеба

Будівництво "Північного потоку-2" завершили на початку вересня. Наразі газопровід чекає на сертифікацію з боку німецького регулятора.

Газопровід побудовано з Росії до Німеччини в обхід України по дну Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

НАК "Нафтогаз України" та ОГТСУ подали до німецького регулятора заявки на участь у процедурі сертифікації компанії-оператора газогону "Північний потік-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-