Зеленський анонсував 500 нових купейних вагонів для Укрзалізниці

Зеленський анонсував 500 нових купейних вагонів для Укрзалізниці

Укрінформ
Для АТ “Українська залізниця” в наступні роки планується замовити ще 20 нових дизельних потягів та 500 купейних вагонів.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі “Велике будівництво: нова залізниця”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Було відновлено співпрацю з нашим ключовим національним підприємством у сфері вагонобудування — це Крюківський завод. На цьому заході представлені нові, вже не планові, а нові побудовані дизельні поїзди. Три УЗ отримає до кінця року, ще 20 буде замовлено на 2022-2023 роки”, - зазначив Зеленський.

Також він поінформував, що цьогоріч Укрзалізниця отримає перші 20 нових спальних вагонів зі 100. Крім того, Президент анонсував, що у планах на наступні роки побудувати ще 500 таких вагонів.

“Це - сучасні 500 наших українських купейних вагонів, за які дійсно не соромно”, - підкреслив він.

Водночас глава держави нагадав, що в Україні реалізовується проєкт приміських перевезень City Express. За його словами, нині проходить закупівля сучасних електропотягів, і перші потяги мають вийти на маршрути в Києві, Харкові та Дніпрі наступного року.

Читайте також: Укрзалізниця отримала перші пасажирські вагони, придбані за кошти держбюджету

Як повідомлялося, 1 листопада Укрзалізниця отримала перші 5 зі 100 нових пасажирських вагонів, які придбані за кошти держбюджету.

Вагони виготовлено на потужностях ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на замовлення АТ «Укрзалізниця», фінансування – державний бюджет України.

ПАТ «КВБЗ» має побудувати та поставити компанії 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда. У 2021 році у бюджеті України передбачено виділення 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-