Рівень локалізації виробництва вантажних вагонів перевищує 95% – Кубраков

Рівень локалізації виробництва вантажних вагонів перевищує 95% – Кубраков

Укрінформ
Для АТ "Укрзалізниця" будуть закуплені вантажні вагони, рівень локалізації виробництва яких перевищує 95%. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це 9 листопада сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час виступу на форумі «Велике будівництво: нова залізниця».

"Починаючи з наступного року ми почнемо перезавантаження парку вантажних вагонів. Рівень локалізації виробництва вантажних вагонів – більше ніж 95%. Всі підприємства, які задіяні в цьому ланцюжку, українські", - сказав Кубраков.

Він додав, що загалом планується закупити 45 тис. нових зерновозів та напіввагонів, для чого вже у 2022 році Мінінфраструктури запустить державну лізингову програму. Кубраков зазначив, що Укрзалізниця в найближчі роки також оновить рухомий пасажирській склад.

Міністр нагадав, що у цьому році компанія вже замовила у ПАТ "Крюківській вагонобудівний завод" (КВБЗ) 100 пасажирських вагонів. За словами Кубракова, планується, що Укрзалізниця впродовж наступних двох років замовить у КВБЗ ще 600 вагонів.

Читайте також: Укрзалізниця отримала перші пасажирські вагони, придбані за кошти держбюджету

Як повідомляв Укрінформ, з наступного року за програмою «Велике будівництво» розпочнеться перше за період незалежності масштабне оновлення парку вантажних вагонів. Для цього планується залучити близько 100 млрд грн. На ці кошти будуть закуплені 45 тис. нових вагонів, вироблених українськими підприємствами, замість 55 тис. непридатних, які планується списати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-