Влада працює над розвитком пасажирських залізничних перевезень - Шмигаль

Влада працює над розвитком пасажирських залізничних перевезень - Шмигаль

Укрінформ
Влада працює над інфраструктурними проєктами, спрямованими на розвиток пасажирських залізничних перевезень.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час виступу на форумі “Велике будівництво: нова залізниця”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це про зміну підходів до інфраструктури і про розбудову інфраструктуру. В Україні є велика частина залізних доріг, які не обладнані та не електрифіковані. Буквально декілька місяців тому у Черкасах ми розпочали проєкт електрифікації, яку не розпочали понад 30 років, починаючи від Черкас до станції імені Тараса Шевченка. І це розкриє можливість для мешканців обласного центру безперешкодно і без пересадок мандрувати Україною, їхати до Києва швидше, комфортніше, зручніше та безпечнівше”, - сказав Шмигаль.

За його словами, Укрзалізниця також готується розпочати роботи із електрифікації 92 км залізниці на ділянці Житомир – Новоград-Волинський, що забезпечить швидкісне сполучення обласного центру із іншими містами України.

“Плюс ще чотири ділянки вже розпочато і буде завершено вже цього і наступного року по електрифікації. Це також про комфорт і безпеку наших громадян, і про збільшення потенціалу нашої економіки. Все це про якості зміни для життя українці. Я переконаний, що завдяки ініціативі Володимира Зеленського, завдяки роботі урядової команди і команди Міністерства інфраструктури, ми наступного року відчуємо і побачимо всі разом ось ці зміни, про які ми говоримо”, - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Укрзалізниця отримала перші пасажирські вагони, придбані за кошти держбюджету

Він нагадав, у 2021 році вперше у сучасній історії України в державному бюджеті передбачено кошти на закупівлю 100 нових пасажирських вагонів.

“Ще 500 замовлено. Сьогодні ми за ініціативою Президента починаємо новий етап змін — нова залізниця в Україні. Це дійсно велика частина “Великого будівництва", яка про робочі місце, про наповнення бюджету, про комфорт і безпеку українців при пасажирських перевезеннях”, - сказав Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив про те, що до 2028 року в Україні реалізовуватиметься програма з будівництва десятків тисяч вантажних вагонів загальною вартістю 100 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-