Хмельницьку атомну електростанцію повторно перевіряють

Хмельницьку атомну електростанцію повторно перевіряють

Укрінформ
На Хмельницькій АЕС розпочалася повторна партнерська перевірка Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС), яка триватиме з 8 по 12 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі ХАЕС.

«Завдання експертів - перевірити повноту виконання заходів за результатами попередньої партнерської перевірки. Ми відкриті і налаштовані на продуктивну співпрацю задля вдосконалення виробничого процесу», - наголосив генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра.

Зазначається, що до складу команди, яка інспектуватиме ХАЕС, увійшли експерти всіх атомних станцій України, науково-технічного центру ДП «НАЕК «Енергоатом». Експерти перевірятимуть ХАЕС за наступними напрямками: експлуатація, надійність обладнання, ефективна організація, ремонт, вдосконалення виробничої діяльності, людський фактор, радіаційна та пожежна безпека, протиаварійна готовність.

Читайте також: За потреби в зимовий період будуть працювати всі енергоблоки АЕС - Енергоатом

Як повідомляв Укрінформ, Державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки України (ДІЯРУ) здійснила перевірку на Хмельницькій АЕС та встановила, що ядерна та радіаційна безпека на відповідає встановленим вимогам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-