Радіаційна безпека на Хмельницькій АЕС відповідає встановленим вимогам - перевірка

Радіаційна безпека на Хмельницькій АЕС відповідає встановленим вимогам - перевірка

Укрінформ
Державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки України (ДІЯРУ) здійснила перевірку на Хмельницькій АЕС та встановила, що ядерна та радіаційна безпека на атомній електростанції відповідає встановленим вимогам.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ХАЕС.

За словами голови комісії, директора Департаменту з питань безпеки ядерних установок - заступника головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Бориса Столярчука, ядерна та радіаційна безпека на Хмельницькій АЕС відповідає встановленим вимогам.

«Результати проведеної інспекційної перевірки дозволяють зробити висновок про відповідність перевіреної діяльності ВП ХАЕС вимогам ядерної та радіаційної безпеки. Організація експлуатації та перевірена документація відповідають вимогам нормативно-правових актів у сфері використання ядерної енергії», - розповів Столярчук.

Крім того, на Хмельницькій АЕС додали, що кожен із зазначених напрямів для покращення, про які йшла мова під час перевірки, буде відпрацьовано та розроблено відповідні заходи, а також повідомлено про це ДІЯРУ.

Читайте також: На Рівненській АЕС збільшили потужність двох енергоблоків

Планова інспекційна перевірка щодо дотримання вимог законодавства, норм та правил з ядерної та радіаційної безпеки, а також умов діючих ліцензій, тривала на Хмельницькій АЕС протягом 21-24 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, Енергоатом до жовтня розраховує завершити підготовчі роботи з добудови енергоблока №3 Хмельницької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-