Енергоатом розраховує завершити підготовчі роботи з добудови ХАЕС-3 до жовтня

Енергоатом розраховує завершити підготовчі роботи з добудови ХАЕС-3 до жовтня

Укрінформ
Керівник ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін поставив завдання до 1 жовтня завершити підготовчі роботи з добудови енергоблока №3 Хмельницької АЕС .

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Енергоатома.

"Петро Котін поставив завдання до 1 жовтня цього року завершити всі підготовчі роботи: сформувати команди висококваліфікованого персоналу для виконання спеціалізованих зварювальних робіт та робіт з обладнанням першого рівня безпеки; розгорнути й облаштувати будівельно-монтажну базу, де будуть мешкати підрядники; скласти план послідовного виконання монтажно-будівельних робіт на майданчику енергоблока №3", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні уже виконані роботи з облаштування тимчасового електропостачання споруд та відкачування води з реакторного відділення енергоблока №3.

В Енергоатомі підкреслюють, що експертиза довела відповідність стану основних залізобетонних конструкцій будівель енергоблока №3 ХАЕС проєктним вимогам.

Крім того, на майданчику ХАЕС-3 почав працювати будівельний кран; змонтовані перекриття на даху енергоблока дозволять будівельникам вести роботи у зимовий період. Триває проведення техніко-економічного аналізу з вибору найоптимальнішої схеми системи охолодження нових енергоблоків.

Також на майданчику АЕС триває будівництво дренажної насосної станції.

Читайте також: На Хмельницькій АЕС назвали причину зупинки другого енергоблоку

Як повідомлялося, енергоблок №3 ХАЕС почали будувати у вересні 1985 року, №4 – у червні 1986-го. Обидва блоки запроєктовані на потужність 1000 МВт, з реакторною установкою ВВЕР-1000/В-320. Попри будівельну готовність 3-го блока на 75% (змонтовано близько 85 одиниць устаткування) та 4-го – на 28%, у 1990 році через "постчорнобильський" мораторій на будівництво нових АЕС проєкт призупинили.

Про готовність взяти участь у добудові двох енергоблоків Хмельницької АЕС заявляла компанія Westinghouse. Компанія оголосила, що готова долучитися не лише до забезпечення ядерним паливом третього та четвертого енергоблоків ХАЕС, але й постачати для них таке обладнання, як автоматизовані системи управління технологічним процесом (АСУТП).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-