Нафтогаз спростовує передачу 3,5 мільярда кубометрів газу Коломойському

Нафтогаз спростовує передачу 3,5 мільярда кубометрів газу Коломойському

Укрінформ
Інформація про мирову угоду НАК "Нафтогаз України" із бізнесменом Ігорем Коломойським, яку розповсюдив народний депутат Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"), не відповідає дійсності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нафтогаз у Фейсбуці.

"Нафтогаз не передавав бізнесмену І.Коломойському жодні обсягу газу. Інформація про те, що Нафтогаз підписав із бізнесменом І.Коломойським мирову угоду та погодився віддати йому 3,5 млрд кубометрів газу, не відповідає дійсності. Заява народного депутата України О.Гончаренка є неправдою", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що наразі триває судовий процес, який має схвалити рішення щодо спірного газу. Нафтогаз також закликав політиків та експертів до збалансованого та відповідального поширення інформації щодо діяльності компанії, адже маніпуляція інформацією може нести шкоду енергетичній безпеці країни.

Читайте також: Близько 27% бюджетних організацій підписали договори з Нафтогазом – Чернишов

Гончаренко 7 листопада у своїй колонці для видання "Українська правда" заявив, що Нафтогаз підписав із Коломойським мирову угоду і погодився віддати йому 3,5 млрд кубометрів газу, яких знаходиться у сховищах. Депутат стверджує, що таку інформацію йому надав колишній бізнес-партнер Коломойського Геннадій Корбан.

Як повідомлялося, суперечка щодо газу між Укрнафтою і Нафтогазом триває з 2005 року. З того моменту компанія постачала газ у газотранспортну систему за ціною, визначеною для потреб населення, яка була суттєво нижче ринкової. Укрнафта відмовлялася оформляти продаж газу за цими умовами, вважаючи ціну заниженою. Лише за 2006-2010 роки неоформленими залишилися 10,1 млрд кубометрів газу.

Читайте також: АМКУ дозволив компанії Новинського придбати акції Харківобленерго

Сформований у 2014-2015 роках податковий борг Укрнафти станом на 1 серпня 2019 року сягнув, за даними ЗМІ, 15,8 млрд грн.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з колишнім акціонером "ПриватБанку" Ігорем Коломойським — близько 42% акцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-