Трирічні угоди вже допомогли ТКЕ зекономити майже ₴10 мільярдів - Нафтогаз

Трирічні угоди вже допомогли ТКЕ зекономити майже ₴10 мільярдів - Нафтогаз

Графік
Укрінформ
Виробники теплової та електричної енергії, які підписали трирічні угоди на постачання газу із НАК "Нафтогаз України", за 5 місяців зекономили майже 10 млрд гривень. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нафтогаз.

"За 5 місяців дії трирічних договорів постачання природного газу загальна економія коштів виробників теплової та електричної енергії сягнула майже 10 млрд грн. Саме стільки становить різниця між річною ціною ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" та середніми котируваннями українського ринку у червні-жовтні", - йдеться у повідомленні.

Із посиланням на експертні розрахунки Нафтогаз зауважує, що в разі відсутності фіксованої ціни тарифи на тепло довелося би підняти лише через подорожчання палива приблизно у 1,5 раза.

Як повідомлялося, 20 травня 2021 року припинив діяти режим спеціальних обов’язків (ПСО) на ринку газу. Тепер виробники тепла можуть самостійно обирати постачальника газу.

«Нафтогаз Трейдинг» пропонує підприємствам ТКЕ та ОСББ з власними котельнями укласти трирічні угоди на постачання газу за довгостроковою ринковою ціною. Ціна на перший рік складає 7,42 грн за один кубометр газу (з 1 червня 2021 року по 31 травня 2022 року, з ПДВ, без врахування тарифу оператора газотранспортної системи). Для другого та третього року постачання природного газу фіксована ціна буде визначена у травні 2022-го та травні 2023 років.

Читайте також: Близько 27% бюджетних організацій підписали договори з Нафтогазом – Чернишов

Станом на 4 листопада трирічні угоди на постачання природного газу з Нафтогазом уклали 1029 виробників тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-