Укренерго спростовує повідомлення про «віялові відключення» електрики

Укренерго спростовує повідомлення про «віялові відключення» електрики

Оновлено
Укрінформ
Поширені в соцмережах повідомлення про нібито дефіцит електрики чи загрозу віялових відключень не відповідають дійсності.

Про це заявили у пресслужбі НЕК "Укренерго", передає Укрінформ.

"Інформація про так звані проведення віялових відключень, розповсюджена в соцмережах, не відповідає дійсності. Режими роботи енергосистеми збалансовані, жодних графіків аварійних відключень (віялові відключення) споживачів або будь-яких інших заходів, спрямованих на обмеження споживання електроенергії, оператор системи передачі НЕК Укренерго не вводив і вводити не збирається", - наголосили у компанії.

В Укренерго також відзначили, що, ймовірно, в поширеному соцмережами повідомленні йдеться про плановий ремонт обладнання в розподільчій мережі обленерго (ОСР). "Такі ремонти є звичайним явищем і з віяловими відключеннями не мають нічого спільного", - підкреслили в компанії.

Читайте також: Нацкомісія спростовує інформацію про підвищення тарифів на розподіл газу

Раніше колишній секретар РНБО Олександр Данилюк у Фейсбуці написав, що у селах Київської та Хмельницької областей "людей попереджають, що починаючи з 17 листопада через день будуть вимикати світло з 8-ї ранку до 6-ї вечора".

Як зазначили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, поширення фейкових повідомлень про нібито дефіцит електрики чи про загрозу відключень, створює додатковий тиск на роботу енергетичної галузі на початку осінньо-зимового періоду та сприяє поширенню викривленої інформації серед українських споживачів електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-