Рада лібералізувала міжнародні вантажні автоперевезення між Україною та Білоруссю

Рада лібералізувала міжнародні вантажні автоперевезення між Україною та Білоруссю

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон «Про ратифікацію Протоколу між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про міжнародне автомобільне сполучення від 17 грудня 1992 року» (№0060).

Рішення підтримав 281 народний депутат, передає кореспондент Укрінформу.

«Протокол було вчинено 06 лютого 2020 р. в м. Мінськ з метою активізації процесу лібералізації міжнародних вантажних автомобільних перевезень, а саме звільнення від дозволів для виконання міжнародних вантажних автомобільних перевезень для транспортних засобів», - йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що ратифікація Протоколу призведе до сприятливих політичних, правових та соціально-економічних наслідків.

Протоколом передбачається звільнення від дозвільної системи нерегулярних пасажирських та вантажних перевезень автомобільним транспортом. Реалізація даного Протоколу надасть вітчизняним перевізникам нові можливості в здійсненні своєї діяльності. Крім того, Україна зможе залучити додаткові вантажопотоки та пасажиропотоки, адже білоруські перевізники зможуть виконувати перевезення до України без дозволів також.

Як зазначається у пояснювальній записці, відсутність бар’єру у вигляді дозвільної системи стане передумовою для нарощування товарообігу між Україною та Республікою Білорусь, а безперешкодний транзит наразі є надважливий з метою виконання перевезень ряду країн ЄС через обмеження транзиту Республікою Польща.

Крім того, звільнення від дозволів на нерегулярні пасажирські перевезення дозволить залучити додатковий пасажиропотік, який з кожним роком тільки збільшуватиметься.

Читайте також: Пасажирські перевезення: Укрзалізниця презентувала стратегію співпраці з Deutsche Bahn

Також даним Протоколом буде врегульовано питання збільшення терміну перебування членів екіпажів автобусів, що здійснюють регулярні перевезення пасажирів, а також водіїв вантажних автомобілів, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення, за наявності підтверджуючих документів. Ця норма дозволить вирішити питання виконання перевезень професійними водіями на невеликих відстанях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-