Рада розблокувала підписання закону про унормування внутрішнього врядування в НБУ

Рада розблокувала підписання закону про унормування внутрішнього врядування в НБУ

Укрінформ
Верховна Рада розблокувала підписання закону про унормування питання внутрішнього врядування в Національному банку України.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідний проєкт проголосували лише 53 народні депутати за мінімально необхідних 226.

Так, народні депутати з парламентської фракції "Всеукраїнське об‘єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко та Михайло Цимбалюк аргументували необхідність подання такого проєкту постанови тим, що розгляд закону та ухвалення щодо нього рішення відбулися з порушеннями вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 19 жовтня ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України" (№5850).

Документ пропонує унормувати питання внутрішнього врядування в Національному банку, зокрема, доповнити перелік кваліфікаційних вимог до осіб, які призначаються на посади членів ради НБУ, голови Національного банку та його заступників; встановити перелік обмежень та доповнити перелік підстав для звільнення з посади таких осіб. Також пропонується уточнити окремі норми щодо повноважень та порядку роботи ради Нацбанку з правлінням НБУ.

Читайте також: Прибуток банків цьогоріч перевищив 51 мільярд гривень – НБУ

Окрім цього, для нівелювання ризиків можливого тиску на Національний банк пропонується виключити положення закону про НБУ, які, по суті, зобов’язують установу підтримувати економічну політику уряду, якщо вона не суперечить забезпеченню стабільності гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-