Велика Британія сприятиме диверсифікації джерел постачання ядерного палива для України

Велика Британія сприятиме диверсифікації джерел постачання ядерного палива для України

Укрінформ
Велика Британія сприятиме диверсифікації джерел постачання ядерного палива для України, а також співпрацюватиме в напрямку розвитку маневрової генерації задля збільшення частки відновлюваних джерел енергії в нашій державі.

Про це повідомили в пресслужбі Міненерго за результатами зустрічі міністра енергетики України Герман Галущенко з головним виконавчим директором Департаменту гарантування експортних кредитів (UK Export Finance, UKEF) Луї Тейлором під час кліматичної конференції ООН COP26, передає Укрінформ.

«Велика Британія зацікавлена у співпраці у сферах вітрогенерації, атомної енергетики, виробництва водню і аміаку з вуглецево нейтральних джерел енергії та підтримує Україну в інтеграції з європейським енергоринком», - йдеться в повідомлені.

Луї Тейлор висловив готовність надавати підтримку українським проєктам як у фінансуванні, так і у налагодженні співпраці з британськими компаніями.

Читайте також: Дефіцит вугілля на складах буде покритий за рахунок імпорту - Галущенко

Сторони обговорили підтримку України у диверсифікації джерел постачання ядерного палива для НАЕК «Енергоатом» та співробітництво у розвитку маневрової генерації, яка дозволить збільшити частку відновлюваних джерел в енергобалансі України.

Як повідомляв Укрінофрм, Міністерство енергетики і Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження розробили концепцію програми, метою якої є розвиток енергетики з відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) на 2022-2026 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-