Держенергонагляд з’ясовує причини аварійної зупинки блоків низки ТЕС

Держенергонагляд з’ясовує причини аварійної зупинки блоків низки ТЕС

Укрінформ
Державна інспекція енергетичного нагляду проводить перевірки на низці теплоелектростанцій (ТЕС), щоб з'ясувати причини аварійної зупинки їхніх енергоблоків 2 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє інспекція.

"Фахівці Держенергонагляду проводять низку заходів з метою з’ясування причин аварійної зупинки блоків № 4 «ДТЕК Курахівська ТЕС», №№ 6, 11 «ДТЕК Бурштинська ТЕС» та № 8 «ДТЕК Добротвірська ТЕС». Такі дії здійснюються за зверненням НЕК «Укренерго» та згідно з рішенням РНБО щодо проведення позапланових перевірок виробників електричної енергії за результатом кожної аварійної зупинки генерувального обладнання теплових електричних станцій та централей", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, представники інспекції з'ясують обставини аварійних відключень на цих енергоблоках ТЕС та виконання організаційно-технічних заходів згідно з вимогами нормативно-правових актів і правил у галузі електроенергетики. За результатами розслідування будуть розроблені організаційно-технічні заходи для усунення причин аварій із термінами їх виконання.

Крім того, до розслідування причин аварійної зупинки блоків зазначених ТЕС залучено представників оператора системи передачі НЕК «Укренерго» та Служби безпеки України.

Читайте також: Укренерго відновить електронні аукціони на доступ до міждержавних перетинів

Як повідомлялося, 2 листопада НЕК "Укренерго" активувало аварійну допомогу із Білорусі та Словаччини через зупинку енергоблоків на "ДТЕК Курахівська ТЕС", "ДТЕК Бурштинська ТЕС" та "ДТЕК Добротвірська ТЕС". Оператор системи передачі звернувся до Держенергонагляду щодо необхідності проведення перевірок через стрімке підвищення рівня аварійності генеруючого обладнання на ТЕС компанії ДТЕК.

Водночас компанія «ДТЕК Енерго» вимагає від НЕК «Укренерго» спростування звинувачень на свою адресу щодо причин зриву балансування енергосистеми країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-