Реформу та зелене фінансування Нафтогазу обговорили на саміті у Глазго

Реформу та зелене фінансування Нафтогазу обговорили на саміті у Глазго

Відео
Укрінформ
Питання корпоративної реформи та зеленого фінансування НАК "Нафтогаз України" обговорили на кліматичному саміті у Глазго (Велика Британія).

Про це повідомив радник голови правління НАК "Нафтогаз України" з питань розвитку низьковуглецевих бізнесів та зеленого курсу ЄС Олексій Рябчин в інтерв'ю телеканалу "Дом".

"Дуже чекаємо, коли вже в "Нафтогазі" буде відібрано Наглядову раду, щоб ми могли знову взаємодіяти з фінансовими організаціями. Моє профільне питання — це зелене фінансування. Це одне з найбільш обговорюваних питань тут. Нам потрібне фінансування на енергоефективність. Нас цікавить фінансування на будівництво зеленої генерації", — розповів він.

Рябчин зазначив, що "Нафтогаз" має амбіцію споживати зелену енергію, а не енергію з ринку.

"Вже зараз це більш прибутково для "Нафтогазу", згідно з розрахунками, якщо ти маєш доступ до дешевого фінансування. Нас цікавлять проєкти, пов'язані з біоенергетикою, а саме біометан. Нас цікавлять водневі проєкти. Це нове паливо майбутнього, яке через 5-10 років буде дуже великим бізнесом у Євросоюзі", — додав він.

Читайте також: Близько 27% бюджетних організацій підписали договори з Нафтогазом – Чернишов

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася кліматична конференція СОР-26, що триватиме до 12 листопада. Цю конференцію називають вирішальною для боротьби з кліматичними змінами.

Зокрема, більше 40 країн, серед яких і Україна, на кліматичній конференції COP26 у Глазго погодилися поступово відмовитися від використання викопного вугілля, найбруднішого джерела палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-