Україна приєдналася до ініціативи Net Zero World – Міненерго

Україна приєдналася до ініціативи Net Zero World – Міненерго

Фото
Укрінформ
Україна приєдналася до ініціативи Net Zero World, що дозволить отримати доступ до розробок Міністерства енергетики США для можливої реалізації пілотних проєктів з декарбонізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"Завдяки участі в ініціативі Україна отримає доступ до розробок 17 наукових лабораторій Міністерства енергетики США для можливої реалізації пілотних проєктів з декарбонізації. Україна є рівноправним партнером ініціативи, що пропонує поглиблену співпрацю в атомній енергетиці, яка допоможе забезпечити Європу доступною енергією без викидів вуглекислого газу", - заявляють у Міненерго.

Презентація світової ініціативи Net Zero World відбулася в рамках 26-ої кліматичної конференції ООН – COP26 у форматі панельної дискусії. За даними агентства Reuters, до Net Zero World приєдналося понад 100 країн, які взяли на себе зобов'язання скоротити викиди парникового газу метану на 30% до 2030 року з рівня 2020 року. Ця ініціатива підтримана найбагатшими бізнесменами-філантропами США і пропонує країнам постійний доступ до експертної допомоги від урядових технічних, дослідних та інвестиційних агентств і національних лабораторій США; фінансову підтримку внутрішніх технічних установ.

Крім того, Net Zero World передбачає глибоку співпрацю над технічними та інвестиційними планами та політиками, пілотними технологіями, модернізацією інфраструктури, інвестиційним партнерством, розвитком робочої сили та іншими заходами для досягнення стійкої декарбонізації енергетичної системи.

Читайте також: Дефіцит вугілля на складах буде покритий за рахунок імпорту - Галущенко

Як повідомлялося, більше 40 країн, серед яких і Україна, на кліматичній конференції COP26 у Глазго погодилися поступово відмовитися від використання викопного вугілля. Великі країни-споживачі вугілля, серед яких Канада, Польща, Україна та В’єтнам, поступово припинятимуть використання цього палива для виробництва електроенергії. Багатші та більші країни планують зробити це у 2030-их роках, а інші – у 2040-их.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-