Рябікін назвав виконання оборонного замовлення пріоритетом своєї діяльності на посаді міністра

Рябікін назвав виконання оборонного замовлення пріоритетом своєї діяльності на посаді міністра

Укрінформ
Кандидат на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Павло Рябікін назвав виконання державного оборонного замовлення (ДОЗ) пріоритетом своєї діяльності в разі затвердження його кандидатури.

Про це він сказав під час виступу з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пріоритетом для мене буде максимальне забезпечення державним замовленням вітчизняних виробників незалежно від форми власності. Головне – це якісне, сучасне, високотехнологічне озброєння та військова техніка для нашої армії», - наголосив Рябікін.

За його словами, прийнятий закон «Про оборонні закупівлі», який був ухвалений Радою ще у 2020 році, є лише одним з початкових кроків для стимулювання національного виробника у сфері оборонної промисловості.

А тому на сьогодні насамперед необхідно забезпечити підвищення ефективної взаємодії, координації та контролю державних замовників і виробників з метою повного та безумовного виконання державного оборонного замовлення.

«Паралельно з розвитком вітчизняного виробника ми повинні активно залучати до співпраці й інших світових виробників. Особливо, це стосується компаній, з якими вже є домовленості. Зокрема, британські, турецькі, французькі та американські виробники», - додав Рябікін.

Читайте також: Рада візьметься за кадрові питання 3 і 4 листопада — Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого 2021 року Кабінет Міністрів прийняв шість із десяти постанов уряду щодо імплементації Закону України "Про оборонні закупівлі", розроблених Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України. Також 2 квітня уряд схвалив показники державного оборонного замовлення на 2021-2023 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-