В ОП розраховують, що до 2024 року вдасться оновити 24 тисячі кілометрів доріг

В ОП розраховують, що до 2024 року вдасться оновити 24 тисячі кілометрів доріг

Укрінформ
Упродовж двох останніх років в Україні у рамках програми “Велике будівництво” відремонтовано та збудовано 13 тис. км доріг, до кінця 2024 року планується загалом реконструювати 24 тис. км автошляхів.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час виступу на форумі «Україна 30. Безпечна громада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“До кінця 2021 року буде оновлено загалом, починаючи з 2019 року, 13 тис. км доріг. І вже до кінця 2024 року, сподіваємось, ми можемо зробити 24 тис. км - це фактично усі дороги державного значення, а також багато доріг, які знаходяться на балансі обласних державних адміністрацій”, - зазначив він.

Також Тимошенко поінформував, що цього року побудовано 500 км велодоріжок на дорогах.

Читайте також: На Буковині відремонтують ділянку дороги Чернівці - Заставна

Як повідомляв Укрінформ, у державному бюджеті на 2021 рік на розвиток дорожньої інфраструктури в рамках програми "Велике будівництво" передбачено 150 млрд грн.

3 листопада Кабінет Міністрів додатково спрямував 3,5 млрд грн на будівництво, ремонт, реконструкцію та утримання доріг місцевого значення, вулиць і місцевих доріг комунальної власності.

За даними Мінінфраструктури, протяжність доріг загального користування в Україні становить 169,6 тис. км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-