Укртрансгаз відкрив доступ до показників роботи ПСГ

Укртрансгаз відкрив доступ до показників роботи ПСГ

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" відкрив публічний доступ до фізичних та комерційних показників роботи підземних сховищ газу (ПСГ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Оператор газосховищ України Укртрансгаз відкрив публічний доступ до оперативних та архівних даних про роботу ПСГ України на сайті компанії. Створені аналітичні панелі містять низку фізичних та комерційних показників діяльності вітчизняної системи підземного зберігання газу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більша частина оприлюднених даних раніше не була доступна широкому загалу. Зокрема, уперше відкрито публічний доступ до до деталізованої інформації про комерційні показники роботи Укртрансгазу. Серед них - дані про невикористані та вільні комерційні потужності, запаси газу в режимі “митний склад”, зміни у портфоліо замовників послуг.

Згідно з повідомленням, фахівці Укртрансгазу розробили аналітичні панелі на базі хмарного сервісу бізнес-аналітики Microsoft Power BІ. Вони містять усю ключову інформацію, необхідну зацікавленим сторонам: як замовникам послуг зберігання газу, так і представникам ЗМІ та експертам у сфері енергетики.

Наразі система працює у тестовому режимі та буде вдосконалюватися у процесі використання.

Читайте також: Укртрансгаз використовує лише 60% потужностей ПСГ для потреб України

Як повідомлялося, Українська енергетична біржа спільно з Оператором газосховищ "Укртрансгаз" з 1 листопада 2021 року дозволили здійснювати торгівлю природним газом, що зберігається в ПСГ у митному режимі "митний склад", та тим, що знаходиться в газосховищах в аналогічному режимі, але на умовах одночасного використання потужності з обмеженнями (short-haul).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-