Держава має зменшити свою присутність у банківській системі до 25% - Мінфін

Держава має зменшити свою присутність у банківській системі до 25% - Мінфін

Укрінформ
Головною метою Міністерства фінансів залишається зменшення частки держави у банківській системі до рівня нижче 25% у 2025 році.

Як передає Укіформ, про це йшлось під час робочої зустрічі з обговорення прогресу в приватизації державної частки Укргазбанку, повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Головною метою Мінфіну, як акціонера, залишається зниження частки держави у банківській системі до рівня нижче 25% у 2025 році. Партнерство з IFC і трансформаційні процеси, які проводить Укргазбанк на виконання стратегічних завдань, суттєво покращують його привабливість для подальшої приватизації. Приватизація Укргазбанку має стати success story уряду та вагомим прикладом для всіх інвесторів щодо привабливості банківського ринку України», – зазначив заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Він також сказав, що співпраця з IFC відбувається ефективно, зокрема, щодо процедури залучення фінансового радника. Вона має відбутись максимально прозоро та відповідно до вимог законодавства. Наступний етап – вибір найкращої опції продажу фінансової установи.

Учасники зустрічі обговорили статус виконання дорожньої карти з приватизації Укргазбанку. Серед інших банків з державною часткою Укргазбанк є найбільш готовим до приватизації. Про це свідчить його операційна ефективність та низький рівень проблемних активів.

"Успішне завершення процесу приватизації Укргазбанку стане потужним сигналом для всіх інвесторів, що країна виконує свої зобов’язання з реформування банківського сектору України та побудови сталої банківської моделі, заснованої на кращих світових практиках", - акцентували у Мінфіні.

Читайте також: Держава зменшує присутність в банківському секторі: глава НБУ розповів про «плюси»

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) 25 січня підписала кредитну угоду, яка передбачає входження до статутного капіталу державного Укргазбанку. Cума кредиту IFC становить 30 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-