Нафта дешевшає на даних про збільшення запасів у США

Нафта дешевшає на даних про збільшення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у середу, 3 листопада, за даними Американського інституту нафти (API) про значне збільшення запасів.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $83,81 (-1,11%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $82,69 (-1,48%). Попередні торги еталонів завершилися на рівні $84,72 і $83,91 відповідно.

Американський інститут нафти (API) у вівторок повідомив про те, що запаси нафти в США за минулий тиждень зросли на 3,6 млн барелів. При цьому резерви бензину знизилися на 552 тис. бар., а дистилятів збільшилися на 573 тис. бар.

Запаси нафти на терміналі у Кушингу (Оклахома), де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, впали на 882 тис.

«Ціни на нафту знижуються після того, як API шостий тиждень поспіль повідомляє про нарощування запасів сирої нафти, а адміністрація Байдена вичерпує всі можливі заклики до членів ОПЕК+, перш ніж розпочати використання своїх стратегічних нафтових запасів. У світових лідерів закінчуються козирі, щоб чинити тиск на ОПЕК+, і це має означати, що будь-яке падіння, спричинене використанням стратегічних резервів Китаю чи США, швидше за все, буде куплено», - сказав Едвард Моя, старший аналітик OANDA.

Читайте також: Нафта дешевшає завдяки поставкам палива з резервів Китаю

Президент Джо Байден, виступаючи на саміті з клімату у Глазго, назвав головною причиною зростання цін на нафту та газ відмову країн ОПЕК перекачувати більше нафти.

ОПЕК+ зустрічається у четвер для перегляду своєї виробничої політики та, як очікується, підтвердить плани щомісячного підвищення видобутку на 400 тис. бар./добу. Цього мало для того, щоб охолодити перегрітий нафтовий ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-