Укренерго скористалося допомогою з Білорусі і Словаччини через аварійність на ТЕС

Укренерго скористалося допомогою з Білорусі і Словаччини через аварійність на ТЕС

Укрінформ
Україна змушена була звернутися до Білорусі і Словаччини із запитом про постачання електроенергії в рамках договору про аварійну допомогу через ситуацію на ТЕС.

Про це заявили в компанії "Укренерго", передає Укрінформ.

«Сьогодні, 2 листопада, 13-00 до 20-00 години у зв`язку з дефіцитом потужності в ОЕС України НЕК «Укренерго» вимушено активувало аварійну допомогу з енергосистеми Білорусі. Орієнтовний обсяг аварійної допомоги складає близько 3 500 МВт·год», - йдеться в повідомленні.

За даними Укренерго, причинами дефіциту потужності є підвищена аварійність на енергоблоках теплових електростанцій (ТЕС) у період сезонного зростання споживання. При цьому 2 листопада спостерігався значний перевиробіток електроенергії на ГЕС та зниження генерації ВДЕ.

Зокрема, на «ДТЕК Курахівська ТЕС» затримано вихід з планового ремонту блоку №8, який наразі переведено в аварійний ремонт до кінця доби 5 листопада. Також в першій половині дня 2 листопада було виведено в ремонт корпус 1А «ДТЕК Криворізької ТЕС».

Зранку 2 листопада виведено в аварійний ремонт і енергоблок №11 «ДТЕК Бурштинської ТЕС», що унеможливило перефіксацію енергоблока №8 цієї електростанції на роботу в ОЕС України, що могло би зменшити в цій зоні дефіцит потужності, зазначили в Укренерго.

Читайте також: Доступ до міждержавних перетинів електрики із Росії отримали 8 компаній - Укренерго

Крім цього, наголосили в енергокомпанії, через виведення в аварійний ремонт енергоблоків №11 та №6 «ДТЕК Бурштинська ТЕС» Укренерго 2 листопада з 10:00 до 20:00 активувало аварійну допомогу також з енергосистеми Словаччини для компенсації дефіциту потужності та виконання погодженого сальдо перетоку з ENTSO-E в «острові Бурштинської ТЕС». Орієнтовний обсяг аварійної допомоги становить близько 800 МВт·год.

«У зв‘язку із стрімким підвищенням рівня аварійності генеруючого обладнання на ТЕС компанії ДТЕК, НЕК «Укренерго» звернеться до Державної інспекції енергетичного нагляду України щодо необхідності проведення відповідних перевірок», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок, 2 листопада, в Білорусі заявили, що почали постачання електроенергії в Україну у рамках договору про надання аварійної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-