Майже 60% вважають, що газова криза в Європі не має впливати на їхні платіжки

Майже 60% вважають, що газова криза в Європі не має впливати на їхні платіжки

Опитування
Укрінформ
Близько 60% українців переконані, що за умови зростання цін на газ в Європі тарифи в Україні зростати не повинні.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" протягом 21-23 жовтня 2021 року.

Згідно з даними опитування, 84% респондентів знають про рекордне зростання цін на природний газ у Європі (49% – добре знають, 35% – щось чули про це), ще 16% зазначили, що їм про це невідомо.

"Попри це, більшість (59%) заявили, що за умови зростання цін на газ у Європі тарифи в Україні не повинні зростати, 33% – зазначили, що вони можуть незначно зрости, але держава має частково компенсувати різницю. Лише 5% заявили, що тарифи мають встановлюватися відповідно до ринкових цін на енергоресурси", – йдеться у повідомленні.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донецької й Луганської областей. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів знизив ціну на газ для населення, яке є клієнтом "постачальника останньої надії" (ПОН, ГК "Нафтогаз України") до 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ) на жовтень-листопад.

Нафтогаз зафіксував ціну "блакитного палива" на опалювальний сезон для населення (7,96 грн за кубометр без транспортування) та бюджетних організацій (13,7 грн за кубометр без ПДВ та транспортування).

Читайте також: Близько 27% бюджетних організацій підписали договори з Нафтогазом – Чернишов

Для ТКЕ компанія пропонує трирічний контракт із ціною газу на перший рік 7,42 грн за один кубометр (з 1 червня 2021 року по 31 травня 2022 року, з ПДВ, без урахування тарифу оператора газотранспортної системи).

Ціна на газ у Європі на початку жовтня встановила історичний рекорд, сягнувши майже 2 тис. дол. за тисячу кубометрів. У Кремлі намагаються використати ситуацію та змусити Берлін прискорити сертифікацію готового газопроводу в обхід України "Північний потік-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-