МХП взяв участь у кліматичному саміті в Глазго

МХП взяв участь у кліматичному саміті в Глазго

Укрінформ
Агрохолдинг МХП став учасником української панелі в рамках глобальної кліматичної конференції COP26 у Глазго, де презентував свої плани досягти декарбонізації та енергетичної незалежності до 2030 року.

Презентацію провів заступник голови правління МХП Олександр Домбровський на панелі «Україна 2030: шлях до зеленої трансформації», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ключове завдання, яке ми перед собою поставили, - до 2030 року стати карбоново нейтральною компанією. Завдання складне, але ми можемо його реалізувати. Друге завдання – ми у 2030 році хочемо бути енергетично незалежною компанією. Тобто, всі енергетичні ресурси, які потрібні для власного виробництва, ми хочемо і будемо продукувати всередині компанії», - розповів Домбровський.

За його словами, для досягнення поставлених цілей МХП впроваджує інновації, використовує відновлювану енергетику, реалізовує модель циркулярної економіки, застосовує енергоефективні технології. Так, ключовим елементом циркулярної моделі економіки МХП є три біогазові комплекси, які холдинг побудував в Україні та Словенії, загальною потужністю приблизно 18,5 МВт.

Біогазові комплекси МХП використовує для екологічної переробки всіх відходів виробництва.

Читайте також: МХП візьме участь у кліматичних переговорах у Глазго

Домбровський наголосив, що великий обсяг викидів вуглецю спричинений енергетичною неефективністю української економіки. Відповідно, впроваджуючи енергоефективні технології, ми можемо скоротити викиди.

Як повідомлялося, 1-12 листопада 2021 року в Глазго (Велика Британія) відбудеться 26-та зустріч Сторін рамкової Конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК), так званий кліматичний Саміт СОР26. Мета цього заходу – підтримувати рівень глобального потепління якомога ближче до мети 1,5°C, встановленої Паризькою угодою 2015 року.

Очікується, що близько 120 світових лідерів візьмуть участь у сесіях конференції в рамках дискусії щодо боротьби з глобальним потеплінням. Прогнозується, що світові лідери візьмуть нові зобов’язання зі скорочення викидів парникових газів у своїх країнах до 2030 року.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-