Україна та Казахстан активізують співпрацю у військовій сфері

Україна та Казахстан активізують співпрацю у військовій сфері

Укрінформ
Україна та Казахстан домовилися активізувати військове співробітництво, зокрема, у сфері військової освіти, ремонту літаків та утилізації боєприпасів.

Як передає Укрінформ із посиланням на посольство України в Казахстані, про це йшлося під час зустрічі посла України в Республіці Казахстан Петра Врублевського із заступником міністра оборони Казахстану генерал-майором Мухамеджаном Таласовим.

«Україна готова поділитися з Казахстаном досвідом у сфері військової освіти за напрямами: підготовки кадрів, підвищення кваліфікації спеціалістів, курсової підготовки, обміну досвідом професорсько-викладацького складу», - поінформували у посольстві.

Читайте також: Данілов назвав один з пріоритетів реформування ОПК

Окрім того, під час зустрічі було обговорено можливість створення сервісного центру для ремонту літаків модельного ряду “Ан” на території Казахстану, а також розглянуто можливість співпраці в галузі утилізації боєприпасів.

Українські дипломати поінформували, що наразі опрацьовується питання щодо проведення у наступному році в Києві VІІІ засідання Спільної міжурядової українсько-казахстанської комісії з питань військово-технічного співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-