Нова українська авіакомпанія Air Ocean Airlines виконала свій перший рейс на Ан-148

Нова українська авіакомпанія Air Ocean Airlines виконала свій перший рейс на Ан-148

Укрінформ
Нова українська авіакомпанія Air Ocean Airlines 30 жовтня 2021 року виконала свій перший рейс на літаку Ан-148 за маршрутом Київ-Миколаїв. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДП "Антонов" у Фейсбуці.

"30 жовтня 2021 року відбувся перший рейс регіонального реактивного літака Ан-148 українського авіаперевізника «Air Ocean Airlines». Переліт було здійснено за маршрутом Київ-Миколаїв. Пасажири відзначили комфортабельність салону літака, в тому числі зручні крісла та низький рівень шуму", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Air Ocean Airlines була заснована в вересні 2020 року і стала першою авіакомпанією в країні, яка основним видом своєї діяльності обрала виконання регулярних та чартерних перевезень як на внутрішніх маршрутах України, так і за її межами на літаках сімейства Ан-148, Ан-158 розробки ДП "Антонов".

"Ми плануємо розпочати рейси тривалістю 2 - 2,5 години, які за нашою оцінкою будут найбільш економічно вигідними", - зазначив виконавчий директор авіакомпанії В'ячеслав Геріга.

На сьогоднішній день у флоті Air Ocean Airlines два літаки Ан-148. До кінця 2021 року має бути поставлений ще один літак. Протягом першого-другого кварталу 2022 року – ще три літаки. Загалом компанія планує експлуатувати до 10 літаків такого типу. Вони належать Кіпрській компанії CYPRUS AIRCRAFT LEASING 2 (CAL) LTD та передані авіакомпанії відповідно до договорів оренди.

Читайте також: МАУ у листопаді почне літати до Тель-Авіва з Харкова та Дніпра

Повний цикл обслуговування літаків Ан-148 буде виконуватись в межах України, зокрема планер обслуговуватиме ДП "Антонов", двигун – ПАТ "Мотор Січ", шасі - "Южмаш". Також літаки обслуговуватимуть такі підприємства як "Экран", "Електронприлад", "ФЭД", "ХАКБ", "УКРАНАЛИТ" та багато інших компаній. Для навчання льотних екіпажів експлуатанта ДП "Антонов" надає комплексний тренажер, який дозволяє відпрацьовувати всі ситуації, що можуть виникнути під час реального польоту.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2020 року Президент України Володимир Зеленський заявив про наміри створення державної авіакомпанії, флот якої складатиметься з літаків виробництва державного підприємства "Антонов".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-