Дефіцит Пенсійного фонду України наближається до ₴170 мільярдів - місія ООН

Дефіцит Пенсійного фонду України наближається до ₴170 мільярдів - місія ООН

Укрінформ
Дефіцит Пенсійного фонду України вже наближається до 170 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це Моніторингова місія ООН з прав людини повідомляє у Фейсбуці.

«Кожен має право на соціальне забезпечення, у тому числі на пенсію для забезпечення соціального захисту у старості», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що однак, наразі до державної пенсійної системи внески сплачуються лише для 36% населення віком 15-64 років.

«Україна посідає перше місце в Європі та четверте у світі за обсягами зайнятості через цифрові платформи. Три чверті онлайн-працівників не зареєстровані й не охоплені системами соціального забезпечення», - сказано в повідомленні.

У Моніторинговій місії ООН з прав людини заявляють, що пенсійна реформа має знайти рішення, які дозволять повністю реалізувати право на соціальне забезпечення в Україні.

«Розширення охоплення пенсійної системи, відмова від прив'язки пенсійних виплат до реєстрації як внутрішньо переміщених осіб та інклюзивний національний діалог щодо майбутнього пенсійної системи - це ключові сфери пенсійної реформи, які, на нашу думку, мають бути пріоритетними для влади», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Пенсії наступного року планують підвищувати у 12 етапів

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні з 2023 року планують запровадити соціальні пакети з накопичувальними пенсіями. За словами глави уряду, поширення досвіду запровадження соціальних пакетів із накопичувальними пенсіями на соціальних працівників, вчителів, військових - це важливий елемент переходу до накопичувальної пенсійної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-