США та Євросоюз досягли угоди щодо мит на сталь та алюміній

США та Євросоюз досягли угоди щодо мит на сталь та алюміній

Укрінформ
Представники США досягли угоди з ЄС у багаторічній суперечці з приводу спеціальних тарифів, встановлених американцями на імпорт сталі та алюмінію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція DPA.

Про угоду оголосили міністр торгівлі США Джина Раймондо та торговельний представник ЄС Кетрін Тай на полях саміту G20 у Римі.

Комісар ЄС з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс підтвердив, що обидві сторони домовилися «призупинити» суперечку. Європейська комісія наразі не надала подробиць угоди.

Президент США Джо Байден та очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн мають офіційно представити угоду вже сьогодні.

Цей крок має на меті розв'язати одну з найбільших розбіжностей у відносинах між трансатлантичними партнерами, сказав радник Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван.

Читайте також: Подолання пандемії та виробництво вакцин: США та Євросоюз визначили спільні пріоритети

Згідно з угодою, ЄС буде дозволено безмитно імпортувати певну кількість металів до США, зазначила Раймондо. Окрім того, обидві сторони призупинять розгляд справ щодо цього питання в органах Світової організації торгівлі (СОТ).

Торговельна суперечка між США та ЄС була спровокована 2018 року тодішнім президентом Дональдом Трампом. Він запровадив спеціальні мита на імпорт європейської сталі та алюмінію. На що ЄС відповів митами на американські товари, такі як джинси, бурбон, мотоцикли та арахісове масло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-