У листопаді Україна планує закупити вугілля з Польщі, Казахстану та ПАР – Міненерго

У листопаді Україна планує закупити вугілля з Польщі, Казахстану та ПАР – Міненерго

Укрінформ
Частка імпорту вугілля у листопаді зросте порівняно з жовтнем, проте роботу теплової генерації здебільшого забезпечує українське вугілля.

На цьому наголосив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міненерго.

«Робота нашої теплової генерації забезпечується переважно українським вугіллям. У жовтні на теплоелектростанції надійшло понад 1,1 млн тонн вугілля власного видобутку. Це становить 85% від загального постачання», – зазначив Власенко.

Наступного місяця планується збільшити постачання вітчизняного вугілля до 1,4 млн тонн.

«Також збільшиться частка імпорту завдяки диверсифікації джерел постачання вугілля. Українські компанії вже мають контракти на постачання вугілля у листопаді з Польщі, Казахстану та Південно-Африканської республіки. Державна компанія «Центренерго» планує імпортувати з цих країн близько 200 тисяч тонн вугілля. Також тривають перемовини з постачальниками зі Сполучених Штатів Америки», - наголосив перший заступник міністра.

Читайте також: Уряд очікує збільшення видобутку українського вугілля

Міненерго у щоденному режимі контролює надходження та спрацювання вугілля на теплових електростанціях, йдеться у повідомленні.

Станом на 29 жовтня у роботі – 35 теплових енергоблоків і 11 атомних. Вугілля надходить на теплові електростанції достатньо ритмічно, щоб забезпечити безперебійну роботу генерації, запевнили в Міненерго.

Як повідомляв Укрінформ, Росія з 1 листопада 2021 року припиняє постачання енергетичного вугілля в Україну.

У листопаді українські енергокомпанії планують імпортувати 562 тис. тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-