Луцький завод «Мотор» конкурентоспроможний на світовому рівні – Шмигаль

Луцький завод «Мотор» конкурентоспроможний на світовому рівні – Шмигаль

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль ознайомився з діяльністю державного підприємства «Луцький ремонтний завод «Мотор» та зауважив, що він є конкурентоспроможним на світовому рівні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«Луцький ремонтний завод «Мотор» за своєю спеціалізацією унікальне підприємство в Україні. Тут здійснюють капітальний ремонт цілої низки авіадвигунів військової авіації. У межах імпортозаміщення тут налагодили виробництво деталей для авіадвигунів, які раніше купували у РФ. Продукція заводу конкурує на рівних з найкращими заводами світу. Це гарний приклад, коли ОПК рухає економічний розвиток країни», — підкреслив Шмигаль.

Зазначається, що завод «Мотор» — лідер серед підприємств України з ремонту авіаційних двигунів 3-го і 4-го поколінь. Завод також спеціалізується на виготовленні запчастин для авіатехніки. Це підприємство забезпечує Повітряні сили Збройних сил України відремонтованими двигунами до низки бойових літаків.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль ознайомився з діяльністю луцького ремонтного заводу «Мотор» / Фото: Урядовий портал

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна має відроджувати авіабудівництво, аби такі підприємства могли більше працювати на внутрішній ринок.

«Минулого року ми актуалізували Стратегію відродження авіабудівництва в Україні. У проєкті бюджету, який уряд подав на наступний рік, на авіабудівну галузь заплановано 2 млрд грн. Це і проведення досліджень, і нові розробки, і модернізація літаків», — зауважив Шмигаль.

Читайте також: Тариф на розподіл газу може зрости тільки в межах інфляції – Шмигаль

Як повідомлялося, 29 жовтня Шмигаль відвідав Волинську область в рамках робочої поїздки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-