В Україні реалізують проєкти із забезпечення безбар'єрності на п'яти транспортних хабах країни

В Україні реалізують проєкти із забезпечення безбар'єрності на п'яти транспортних хабах країни

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України реалізує пілотні проєкти із забезпечення безбар'єрного простору на п'яти ключових транспортних хабах країни.

Про це сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час засідання Ради безбар'єрності 27 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У липні цього року наша команда обрала шлях запуску в Україні пілотних проєктів зі створення безбар'єних просторів на ключових об'єктах інфраструктури. Ідея в тому, що ці проєкти мають стати еталонними по кожній галузі. І далі ми цей досвід застосуємо на інших аналогічних об'єктах", - зазначив міністр.

Він додав, що наразі пілотні проєкти впроваджуються у найбільших транспортних хабах країни: міжнародному аеропорту "Бориспіль", Київському залізничному вокзалі та Центральному автовокзалі столиці. Аналогічні проєкти розпочалися на Харківському залізничному вокзалі та у аеропорту міста Львова.

Кубраков наголосив, що Центральний автовокзал у Києві став першим приватним об'єктом транспортної інфраструктури, який розбудовує безбар'єрну інфраструктуру.

Міністр розповів, що аеропорт "Бориспіль" та вокзали Києва пройшли перші два етапи з реалізації проєктів: ці об'єкти було досліджено на безбар'єрність та по кожному з них уже створено плани розбудови безбар'єрного простору. Крім цього, аеропорт "Бориспіль" розпочав тендерні процедури на відповідні будівельні роботи.

Читайте також: Безбар'єрність має бути у фокусі міністерств як новий підхід до будь-якої справи - Ломакіна

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня уряд схвалив Національну стратегію безбар’єрного простору та створив Раду для контролю та моніторингу виконання цієї стратегії.

Національна стратегія, ініційована першою леді Оленою Зеленською, спрямована на створення умов для рівного доступу до публічних просторів для громадян з тимчасово чи постійно обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків із візками, людей на візках тощо.

14 липня Кабінет Міністрів схвалив масштабний план заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-