Заступник керівника ОП ознайомився із реконструкцією аеропорту «Херсон»

Заступник керівника ОП ознайомився із реконструкцією аеропорту «Херсон»

Велике будівництво
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час робочої поїздки до Херсонської області ознайомився з перебігом реконструкції злітно-посадкової смуги у міжнародному аеропорту «Херсон». 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Аеропорт «Херсон» - один з перших, який реконструюється за програмою Президента «Велике будівництво» у межах розвитку регіональних аеропортів», - зазначив Тимошенко.

За його словами, наразі також триває реконструкція низки інших регіональних летовищ в Україні.

«На прикладі Херсона ми бачимо: коли починає роботу «Велике будівництво», з’являється швидкість і якість. Тільки місяць тому тут вийшли на роботу підрядні організації, і вже наприкінці цього року буде готова смуга, і наступного року, в новий літній сезон, аеропорт почне приймати рейси іншого класу і збільшить пасажиропотік. Люди можуть їхати сюди як з туристичною метою, так і у справах бізнесу. Для нас це приклад, як можна відбудовувати країну та збільшувати пасажиропотоки по всій країні», - заявив Тимошенко.

В ОП зазначили, що злітно-посадкова смуга аеропорту «Херсон» експлуатується понад 35 років і за цей час її капітально не ремонтували. Це негативно позначилося на безпеці та регулярності польотів, що стримує розвиток авіаперевезень.

Будівельні роботи на летовищі розпочалися у вересні 2021 року. На сьогодні в аеропорту повністю розібрано ділянки наявної смуги, покладено вирівнювальний шар асфальтобетону, тривають роботи з улаштування піщаної основи під нову частину смуги.

Після реконструкції довжина злітно-посадкової смуги збільшиться, і аеропорт «Херсон» зможе приймати літаки класу Boeing 737-800/900 та Airbus А321. Також в аеропорту триває будівництво світлосигнальної та навігаційної систем.

Читайте також: Міжнародний аеропорт «Херсон» відкрив другий рейс до Стамбула

Директор КП «Міжнародний аеропорт «Херсон» Віталій Кучерук розповів заступникові керівника ОП про програму розвитку летовища. Зокрема, за його словами, заплановано реконструювати аеровокзальний комплекс та побудувати нові пасажирський і вантажний термінали.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко перебуває з робочою поїздкою на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-