Зараз у Нафтогаза немає угод з молдавською Energocom - пресслужба

Зараз у Нафтогаза немає угод з молдавською Energocom - пресслужба

Укрінформ
На сьогоднішній день НАК "Нафтогаз України" не має угод на постачання газу з молдавською державною компанією Energocom; підписано лише рамкову угоду.

Про це журналістам заявив директор із інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України» Максим Бєлявський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні, ми беремо участь у всіх тендерах Energocom, але поки що нам не присудили контракт. Тобто жодних угод з Energocom немає станом на зараз", - сказав Бєлявський.

Він наголосив, що підписання рамкової угоди не зобов'язує Нафтогаз купувати чи продавати "блакитне паливо".

За словами Бєлявського, в угоді є орієнтовний обсяг, він набагато менший за 700 млн кубометрів. Однак цей обсяг прописаний лише для того, щоб визначити орієнтовну вартість договору.

"Якщо буде угода, ми будемо підписувати індивідуальну угоду до "рамки", - додав Бєлявський.

Раніше у ЗМІ з'явилося повідомлення, що Нафтогаз підписав з Energocom рамкову угоду про постачання газу, яка не містить фіксованих обсягів постачання та ціни.

Водночас прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця спростувала інформацію щодо підписання рамкової угоди між компаніями.

Читайте також: Молдова вперше закупить газ не у Росії

Як повідомлялося, уряд Молдови заявив про укладання першого контракту між Energocom та польською компанією PGNiG про пробну закупівлю 1 млн кубометрів газу.

Уряд Молдови у п'ятницю, 22 жовтня, схвалив запровадження надзвичайного стану у сфері енергетики через газову кризу на всій території країни на 30 днів.

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Україна розгляне можливість безкоштовно надати газ Молдові за умови повернення у наступні періоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-