Мінрегіон створює реєстр ТКЕ та водоканалів для подальшої реструктуризації боргів

Мінрегіон створює реєстр ТКЕ та водоканалів для подальшої реструктуризації боргів

Укрінформ
Міністерство розвитку громад і територій розпочало вносити теплокомуненерго та водоканали до реєстру підприємств комунального господарства для подальшої рекструктуризації їхніх боргів за газ та електроенергію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міністерство.

"У Мінрегіоні розпочато роботу щодо внесення підприємств галузі до Реєстру підприємств теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, підприємств централізованого водопостачання та водовідведення, які беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості. Наступний крок — підписання договорів про реструктуризацію заборгованості", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що документи для включення до реєстру прийматимуть у два етапи. До 29 жовтня - від підприємств, рахунки яких арештовано та щодо яких діє активне виконавче провадження (для термінового розблокування діяльності), а з 3 листопада - від решти підприємств.

Читайте також: Кабмін створив передумови для зняття арештів з рахунків ТКЕ

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 12 жовтня затвердив план дій на виконання меморандуму між урядом, органами місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" стосовно сталого проходження опалювального сезону 2021/2022 років. Меморандум передбачає, зокрема, реструктуризацію боргів ТКЕ та водоканалів.

Президент України Володимир Зеленський 27 серпня 2021 року підписав закон про реструктуризацію заборгованості теплокомуненерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-