Чотири компанії поповнили ринок фінпослуг – НБУ

Чотири компанії поповнили ринок фінпослуг – НБУ

Укрінформ
Національний банк ухвалив рішення про внесення трьох компаній до Державного реєстру фінансових установ та однієї – до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати фінансові послуги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України ухвалив рішення про внесення ТОВ "ФК "Вектра", ТОВ "ФК "Брейн Капітал", ТОВ "Кредо Голд" до Державного реєстру фінансових установ та ТОВ "Агротек-Інвест" – до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати фінансові послуги", - йдеться у повідомленні.

ТОВ "ФК “Вектра", ТОВ "ФК "Брейн Капітал" та ТОВ "Кредо Голд" отримали по три ліцензії на надання фінансових послуг – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання послуг з факторингу. ТОВ "Агротек-Інвест" наразі ще не має ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу.

Крім того, Національний банк продовжує реєструвати колекторські компанії. Ще дві юридичні особи набули статусу колекторських компаній: ТОВ "Вердикт Консалтинг" та ТОВ "Колекторська компанія "Вердикт".

Читайте також: НБУ цьогоріч понад 300 разів застосував заходи впливу до небанківських фінустанов

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 22 жовтня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, з липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-