Нафта стабільна в очікуванні на результати переговорів з Іраном

Нафта стабільна в очікуванні на результати переговорів з Іраном

Укрінформ
Ціни на нафту стабілізувалися у вівторок, 26 жовтня, на повідомленнях про переговори Євросоюзу з Іраном, що мають відбутися в середу, проте ринок підтримується високим попитом на нафтопродукти.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent становила $85,28 (+0,13%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $83,73 (-0,04%).

Відкату цін на нафту в понеділок сприяли повідомлення про те, що представники Ірану та Євросоюзу проведуть переговори у Брюсселі у середу.

«Обмежені світові поставки нафти й ознаки попиту, що росте, й надалі сприятимуть зростанню цін на сировину», — сказав Автар Санду, старший менеджер із сировинних товарів у Phillip Futures, Сінгапур.

Читайте також: Нафта дорожчає через підвищений попит

Він додав, що трейдери також очікують ясності щодо результатів переговорів між Іраном та західними державами після того, як Сполучені Штати заявили, що переговори перебувають у «вирішальній фазі» і їхній успіх може відкрити шлях для експорту іранської сирої нафти.

У той час як перегрітий ринок електроенергії та вугілля в Китаї дещо охолонув після втручання уряду, ціни на енергоносії в усьому світі залишаються високими на тлі наближення опалювального сезону в Північній півкулі.

Goldman Sachs прогнозує, що до кінця року ціна на нафту марки Brent перевищить його прогноз у $90/бар. За оцінками інвестбанку, перехід з газу на нафту може збільшити світовий попит на 1 млн бар./добу (Б/д).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-