Україна співпрацюватиме з Молдовою у питаннях газопостачання – Кулеба

Україна співпрацюватиме з Молдовою у питаннях газопостачання – Кулеба

Укрінформ
Україна співпрацюватиме з Молдовою у питаннях газопостачання з огляду на кризу, в якій опинилася країна.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з молдовським колегою Ніколає Попеску пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливою темою наших перемовин була енергетична безпека Молдови та України. Ми вже надали Молдові певне сприяння і будемо й надалі співпрацювати у питаннях газопостачання. Солідарність України з Молдовою у важкі для неї часи не піддається сумніву. Спільно ми можемо подолати будь-який тиск Російської Федерації», - сказав Кулеба.

Він додав, що українська сторона також прагне розвитку торговельних відносин із Молдовою, зокрема, хотіла б бачити українські компанії на молдовському ринку електроенергії.

Своєю чергою віцепрем’єр-міністр, міністр закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова Ніколає Попеску відзначив, що перемовини з українським колегою з енергетичних питань були «дуже добрими».

Читайте також: Кулеба зустрівся з главою МЗС Молдови – про що домовились

Він також поінформував, що вчора мав зустрічі в «Нафтогазі».

«Молдова переживає кризу газопостачання, і Україна протягом кількох останніх тижнів висловила дуже сильну підтримку щодо постачання газу і питань енергобезпеки. Ми вдячні їй за цю підтримку і сподіваємося, що вона буде продовжуватися», - сказав Попеску.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що в країні оголосять надзвичайний стан через газову кризу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-