Сьогодні ринок землі не має проблем із рейдерами – Лещенко

Сьогодні ринок землі не має проблем із рейдерами – Лещенко

Укрінформ
Міністерство юстиції України не зафіксувало жодної скарги щодо шахрайських чи рейдерських дій, пов’язаних з купівлею-продажем землі.

Як передає Укрінформ, про це міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко заявив в інтерв'ю радіо «Новое время», повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«У законодавстві передбачено більш ніж 30 критеріїв, за якими нотаріус перевіряє правильність поданих документів. За ними чітко встановлюється особа, походження коштів, відбувається перевірка, чи не накладено на неї санкції, перевіряються всі правоустановчі документи. Тема дуже зарегульована, ми відстежуємо всі транзакції з землею», – зазначив Лещенко.

Читайте також: Перші 100 днів показали, що ринок землі працює — Лещенко

Як повідомлялося, усі набувачі земель сільськогосподарського призначення підлягають перевірці в порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів №637 від 16 червня 2021 року (Порядок здійснення перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення вимогам, визначеним статтею 130 Земельного кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-