Чеська Belanto готова взяти участь у приватизації ОГХК

Чеська Belanto готова взяти участь у приватизації ОГХК

Укрінформ
Чеська компанія Belanto Trade s.r.o заявляє про готовність взяти участь у приватизації Об'єднаної гірничо-хімічної компанії. 

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив директор з розвитку Belanto Марек Шпок.

"Ми також зацікавлені в отриманні контролю над ОГХК. Це означає участь у приватизації. Ми вступимо у приватизацію за умови зрозумілої процедури", - сказав Шпок.

Він заявив, що у разі успіху на торгах та після збільшення обсягів виробництва на ОГХК Belanto планує перевести частину свого доходу у фонд для реалізації соціальних проєктів у регіоні роботи компанії. За словами Шпока, за кошти цього фонду можна буде купувати обладнання для проєктів у сфері освіти, медицини та охорони навколишнього середовища.

Шпок також заперечив зв'язки Belanto із компаніями, що належать українському олігарху-втікачеві Дмитру Фірташу. Він заявив, що найближчим часом у чеську компанію планує увійти інвестор, який займається, в тому числі, антикорупційною діяльністю, і для якого така співпраця є неприйнятною.

З цієї ж причини, за словами менеджера Belanto, компанія виключає і співпрацю з росіянами.

Читайте також: ОГКХ називає фейком повідомлення про нібито постачання продукції в Крим

Як повідомлялося, Belanto Trade s.r.o спростовує інформацію про постачання ільменіту до окупованого Криму.

Belanto Trade s.r.o спеціалізується на постачанні сировини для подальшої переробки, постачанні продукції металургії, активованого вугілля, а також на інвестуванні в нові технології. Компанія працює з 2014 року, має контракти із країнами Азії та арабськими країнами.

Із ОГХК компанія почала співпрацювати у середині 2020 року; співпраця продовжувалася до квітня 2021 року.

29 жовтня має відбутися аукціон з приватизації українського титанового гіганта — АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК) зі стартовою ціною 3,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-