В НБУ заперечують політичний тиск при ухваленні рішень стосовно облікової ставки

В НБУ заперечують політичний тиск при ухваленні рішень стосовно облікової ставки

Укрінформ
У Національному банку запевняють, що ухвалюючи рішення стосовно облікової ставки, керуються виключно економічними факторами.

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку Кирило Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Приймаючи рішення по обліковій ставці, ми зважаємо виключно на економічні фактори. З огляду на ці фактори ми підвищували облікову ставку кілька разів у цьому році. Натомість політична мотивація на підвищення чи не підвищення ставки не вписується у контекст сьогодення", - сказав Шевченко.

Він зазначив, що цьогоріч Нацбанк підвищував облікову ставку 4 рази.

"У разі додаткових проінфляційних ризиків ми готові підвищити облікову ставку та задіяти інші монетарні інструменти вже у грудні цього року", - зауважив Шевченко.

Читайте також: У Нацбанку очікують на зниження облікової ставки починаючи з ІІ кварталу 2022 року

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні 8,5%. Національний банк у вересні ухвалив рішення підвищити облікову ставку до 8,5%. Раніше 23 липня НБУ ухвалив рішення підвищити облікову ставку до 8% річних. У червні було ухвалене рішення зберегти облікову ставку на рівні 7,5%. З 16 квітня НБУ підвищив облікову ставку із 6,5% до 7,5%, а з 5 березня – із 6% до 6,5%. Облікова ставка у 6% діяла в Україні з червня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-